DEKLARACIJA O KOLAČIĆIMA

 
 

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Takođe delimo informacije o tome kako koristite sajt sa partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji mogu da ih kombinuju sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili na osnovu korišćenja usluga. Ako nastavite da koristite naše veb-stranice, saglasni ste sa korišćenjem naših kolačića.

Šta su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje mogu koristiti veb sajtovi da učine korisničko iskustvo efikasnijim. Zakon navodi da možemo čuvati kolačiće na vašem uređaju ako su strogo neophodni za rad ovog sajta. Za sve ostale tipove kolačića nam je potrebna vaša saglasnost. Ovaj sajt koristi različite tipove kolačića. Neke kolačiće koji se pojavljuju na našim stranama postavljaju usluge trećih strana. U bilo kom trenutku možete da promenite ili opozovete svoju saglasnost iz Deklaracije o kolačićima na našim veb-stranicama.

Koje kolačiće koristimo?

Osnovni kolačići

Neophodni kolačići pomažu da sajt bude upotrebljiv omogućavajući osnovne funkcije kao što su navigacija na stranici i pristup bezbednim oblastima veb sajta. Veb sajt ne može da funkcioniše pravilno bez ovih kolačića.

Funkcionalni kolačići

Funkcionalni kolačići omogućuju veb sajtu da zapamti informaciju koja menja način na koji se veb sajt ponaša ili izgleda, kao što su vaš podešeni jezik ili oblast u kojoj se nalazite.

Statistički kolačići

Statistički kolačići pomažu vlasnicima veb sajta da razumeju interakciju posetilaca sa veb sajtom anonimnim sakupljanjem informacija i izveštavanjem.

Marketing kolačići

Marketing kolačići se koriste za praćenje posetioca na veb sajtovima. Namera je da se prikažu reklame koje su relevantne i privlačne za pojedinačnog korisnika a time i od veće vrednosti za izdavače i treće strane oglašivače.

Lista kolačića koje naš sajt koristi

Nazivi kolačića Grupa Provajder Blokiranje Tip Namena
fomo_identifier Marketing session
act, wd, xs, datr, sb, presence, c_user, fr, pl, reg_ext_ref, reg_fb_gate, reg_fb_ref Marketing third_party
_omappvs Marketing third_party session Koristi se u marketinške svrhe, da identifikuje interakciju korisnika sajta sa Optin kampanjama. Ovaj kolačić traje samo 1 dan.
_gat_gtag_UA_121364585_1 Statistički third_party persistent Koristi se da pokrene nalog Google analitike radi prikupljanja statističkih podataka o posetiocima sajta. Ne prikuplja IP adrese.
_omappvp Marketing third_party persistent Koristi se u marketinške svrhe, da identifikuje interakciju korisnika sajta sa Optin kampanjama.
__cfduid Osnovni first_party persistent Koristi se za identifikaciju administratorskih naloga za Wordpress i identifikaciju posetilaca
__utma, __utmb, __utmc, __utmt, __utmz, _ga, _gat, _gid Statistički third_party session Kolačići Google analitike koji prikupljaju korisnička iskustva sa sajta. Svi ovi kolačići su kratkotrajni i traju 24h. Naš nalog Google analitike je podešen da ne prikuplja lične podatke (IP adrese)

Naš sajt ne dozvoljava registraciju korisnika na sajtu. Iz tog razloga veliki broj kolačića se odnosi samo na administratore sajta i ne prikupljaju informacije od običnih posetilaca. Za više informacija o Google kolačićima kliknite ovde. Informacije o Facebook kolačićima možete pronaći ovde.

MEMBERSHIP 🖤
>